Кой си ти, бе, селски тарикат?!

0
251

Абсурдно е, но е факт, че живеем в държава, в която всеки селтак има някаква титла, въз основа на която си мисли, че може да скача на главата на другите. В този ред на мисли, ние няма да се оправим докато не кажем на селянина, че е селянин. И няма никакво значение, че селянинът може да те даде на съд, а съдът да те осъди и ти да му платиш 2 хиляди лева.

Синът на кметицата на Тетевен Мадлена Бояджиева – Христо Ничев е тежък селтак. И няма нужда да ни съди. Нека ни се обади да му дадем 2 хиляди лева. Но! Въпреки че се води адвокат, Ничев отсега да бъде наясно, че селските му номера могат да хванат дикиш само на над 1000 метра надморска височина в Тетевен. Опитите му „да поръчва“ журналисти чрез селските си връзки в прокуратурата няма да проработят.

И да отворим една скоба за читателите, за да им обясним, че в случаи, когато някой се чувства засегнат или обиден от медийна публикация, той може да заведе дело от частно-административен характер, а не от наказателен характер.

Или с други думи, когато сезираш прокуратурата, както е направил адвокатът-селтак Ничев (да ни се обади да му дадем още 2 хиляди лв., когато го наричаме „селянин“), няма нужда прокуратурата да се ангажира с подобни случаи, а прокуратурата пък да ангажира с подобни дейности ГДБОП. Защото ГДБОП се занимава с разследване на организирана престъпна дейност (тук Ничев ги разбира много добре нещата), а не с административни дела.

Всъщност, тук трябва да посочим един от най-големите проблеми и дефекти на българската съдебна система през последните години, а той е, че селтаци като Ничев намират някакви връзки в прокуратурата, а прокуратурата от своя страна възлага разследването на структури като ГДБОП. Структури, които нямат нищо общо с казуси като „обиден селянин от Тетевен“. Защото едно е административно дело, а друго – наказателно дело.

И именно тук е разковничето, адвокат Ничев. Не се опитвай да ебаваш журналисти със селски номера от Тетевен. Ходи питай мака си: „Мамо, случайно гепи ли някакви пари от еврофондовете?“. Ако случайно тя каже „Да“, тогава трябва да сигнализираш на ГДБОП. Другият вариант е да си сложите две кила марихуана в багажника и да отивате на групово пушене с майка ти в Колорадо – там напушването е законно, за кражбата от еврофондове – не знаем.

И тук трябва да зададем въпроса: А, бе, Ничев, абе, душко, ти за какъв се взе, селтак златен?! Майка ти я разследват МВР и ДАНС за кражби за милиони, а ти се опитваш да поръчваш журналисти! Журналисти чрез прокуратурата и ГДБОП. Подаваш сигнали, за да тормозиш няколко медии, като ги викат на разпити в ГДБОП, вместо да си купиш едно огледало, да застанеш срещу него и да възкликнеш: Ах, Боже, Ничев, ти си фундаментален селтак!

Всъщност, идеята на този текст е (освен дебело да подчертаем, че Ничев е селянин (дотук сметката ни е 8 хиляди лева), сериозно да акцентираме върху това, че тази държава няма да се оправи докато престъпници мачкат нормалните хора, които си вършат работата. И няма значение дали познаваш Гешев или майка му, както се хвали селтакът Ничев (10 хиляди лева), а трябва да се смириш и да разбереш, че ти си преходен и че може би има причина толкова медии да пишат за далаверите ти.

На прокуратурата и ГДБОП пък бихме искали да кажем, че е крайно време да преосмислят акцентите в своята работа и че е крайно време да вдянат, че работата им не е да тормозят обикновените хора, а да си вършат работата, като разследват хора като селянина с кюлчетата от Банкя и завършения квадратен ръб Младен Маринов, който съдбата реши да ни сложи за вътрешен министър в един мрачен период от нашата история.

Освен това Ничев да вземе да каже на майка си, че няма файда от това да търчи след Бойко Борисов и да му се оплаква как „лошите медии“ рушат далаверата й. Защото това време свърши! И ние искрено се надяваме, ама много искрено се надяваме, че вътрешният министър Бойко Рашков ще има характера и волята да вкара нещата в ред и отново да ни превърне в нормална държава. Държава, в която ГДБОП не разследва престъпници, а държава, в която действителните престъпници отиват да играят сварка. В затвора.

Кой си ти, бе, Ничев? Селтак златен! (12 хиляди лева) Ела да ти напишем чек.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here