Елена Йончева си купувала бижута с офшорната си фирма от КТБ

0
149

На Елена Йончева й харесва брюкселската заплата и участието в голямата политика, показват последните събития

Нещо повече, зададат ли се избори, тя се активизира. Сега отново най-важната й задача е да громи БСП и законно избраното й на преки избори ръководство. Бившата жена до лидера на ПЕС Сергей Станишев отказва да излезе от политическата игра, независимо от доказателствата, че е притежавала офшорна фирма. Освен обстоятелството, което е публично достояние, европейската соцдепутатка участва и в Инициативния комитет по издигането на Румен Радев за втори президентски мандат
По делото КТБ в Специализираната прокуратура има данни, че с парите от офшорната си фирма чрез кредитна карта Йончева е купувала не техника за филми, а са плащани обеди и са купувани бижута. Всичко това е документирано от разпечатки.

Още през 2018 година бившият главен прокурор Сотир Цацаров обяви, че срещу Елена Йончева ще бъде възбудено наказателно производство за престъпление по чл. 253 ал. 5 вр. ал. 1 НК – изпиране на пари в особено големи размери.
Искането е въз основа на образувано от Специализираната прокуратура досъдебно производство за такова престъпление – за извършени финансови операции с парични средства, присвоени от “КТБ” АД (в несъстоятелност), прикривани чрез офшорна компания – “Далий Трейдинг Лимитид”.

В хода на разследването е установено, че на 17.04.2012 г. на основание чл. 113 от Търговския закон едноличният собственик на капитала на “Авторска телевизия” ЕООД Елена Йончева е взела решение представляваното от нея търговско дружество да учреди съвместно с офшорна компания “Далий Трейдинг Лимитид” (дружество, регистрирано на 09.02.2011 г. съгласно действащите нормативни актове на територията на Британски Вирджински острови) юридическо лице с правно организационна форма – дружество с ограничена отговорност и с наименование “Офроуд” ООД. На 20.04.2012 г. представляващите “Далий Трейдинг Лимитид” също са взели решение за учредяване на това съвместно дружество с “Авторска телевизия” ЕООД
В решенията на управителните органи на двете търговски дружества е посочен размерът на капитала на новосформираното “Офроуд” ООД – 10 000 лева, разпределен в 100 дружествени дяла, всеки един с номинална стойност 100 лева. Всеки от учредителите (“Авторска телевизия” ЕООД и “Далий Трейдинг Лимитид”) при разпределението на капитала записва по 50 дружествени дяла (по 50%) с обща номинална стойност в размер на по 5000 лева. Учредителното събрание е проведено на 23.04.2012 г., като за управител и представляващ на новоучреденото търговско дружество “Офроуд” ООД е избрана Елена Николова Йончева.
В това си качество тя е сключила с “КТБ” АД Рамков договор за платежни услуги. Данните са категорични и е въпрос на морал Елена Йончева да се раздели с политиката.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here