Откриха жена на самотен остров, не знае как е попаднала там

0
21

Жената няма представа коя е и как се е озовала на острова

Откриха жена на отдалечен хърватски остров в Адриатическо море, която не помни коя е и как е попаднала там, предава NOVA.

На жената, за която се смята, че е на около 60 години, е оказана медицинска помощ, след като е била намерена на 12 септември на остров Крък в Северна Хърватия, се казва в изявление на местната полиция. Хърватските власти са разпространили снимка и описание на жената. Тя е със средно телосложение и висока около 165 сантиметра, с руса коса до раменете и сини очи.

„Тя говори английски, но не помни самоличността си. В момента се намира в болница и е в стабилно състояние“, казаха от полицията.

Няколко души са се отзовали на призива за информация, но и досега самоличността на жената остава загадка.

Откриха жена на самотен остров, не знае как е попаднала там - 2
Снимка: CNN

Тя е забелязана на брега от рибар с лодка, който подал сигнала, съобщава местния канал 24 Sata.14-членен екип на хърватската планинска спасителна служба успял да стигне до мястото, след като изминал почти 2 км през каменист и почти недостъпен терен.

“Открихме жена с леки наранявания. Имаше няколко драскотини и беше изключително дехидратирана и изтощена. Едва успя да поеме няколко глътки вода”, разказва един от членовете на спасителния екип.

„Поставихме я на носилка, защото не можеше да ходи, и я транспортирахме до болницата“, обясниха от планинската спасителна служба.

Жената не знаела откъде е дошла и как е попаднала на острова, допълват спасителите. Тя нямала документи, нито мобилен телефон.

Крък е най-големият от хърватските адриатически острови и популярно туристическа забележителност.

Снимк: Copyright / Croatian Police via AP

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here