Кирил Добрев смени еврото на Борисов с еврото на Радев

0
1081

Кирил Добрев е новият сив кардинал в президентството, научи медията ни от свои перфектни източници

След като съвсем наскоро беше на хранилка при Бойко Борисов, днес Добрев категорично е сменил отбора и трупа пачки с евро благодарение на далаверите, които върти в президентството.

Нека припомним, че лично Бойко Борисов, докато бе премиер бе предоставил на Добрев възможността той да е единствен доставчик на гориво за над 30 общини в страната. Също така по наша информация Кирил Добрев се занимава със същата дейност и за болница “Лозенец”, както и за Висшия съдебен съвет. Част от тези институциите имат резерв, като именно бившия втори в БСП отговаря за неговата доставка. Освен дизел, тук влизат мазут и други горива.

Също така нека припомним, че преди 8 години името на Добрев фигурираше в така наречени файлове “BSPLiks”, като там името му присъствашe официално само в две дружества – “Пирин ват” за производство и продажба на електроенергия и “И.Ем.Ей. холд” ЕООД (до 2015 г.) за търговия с петролни продукти. В средите на БСП обаче се подозираше за общия бизнес на сестра му Марияна със синовете на бившия президент Георги Първанов, както и за кръг от фирми на свързани с Добрев, които той на практика контролира, без да има директно участие. Повод за тези подозрения даваше и фактът, че седалището на повечето от тях се намира на ул. “Бачо Киро” 49 в София или адресът им на кореспонденция е в този офис, където е и седалището на официалната фирма на Добрев – “Пирин ват” ООД.

Имейлите не само че потвърдиха това, но и показаха размаха на бизнес дейността му, концентрирана основно в малки водноелектрически централи, горива, хотели, недвижими имоти и селскостопанска продукция. А справка в Търговския регистър показва, че кръгът от хора във въпросите дружества са свързани лица, някои от които си прехвърлят собствеността от една фирма в друга помежду си или управленските постове в различните дружества.

ОЧАКВАЙТЕ СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ ЗА БИЗНЕС ДЕЙНОСТТА НА КИРИЛ ДОБРЕВ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here