Нинова след върнатия мандат: Този парламент има изключително безотговорно отношение към бюджета

0
37

Ние сме за избори 2 в 1, другото е излишно натоварване на хората”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова веднага, след като върна мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев

Ние сме за избори 2 в 1, другото е излишно натоварване на хората”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова веднага, след като върна мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев, предаде Novini. bg.

Направихме всички усилия за разум и отговорност, поканихме всички партии на протеста да обсъдим всички предложения, но го отхвърлиха. Предупредих ги, че ще стане беля”, каза тя.

Това, което се случва в Народното събрание, показва изключително безотговорно отношение към бюджета”, посочи лидерът на БСП.

Днес БСП, ГЕРБ и ДПС гласувахме заедно, за да се дадат на пенсионерите по 120 лева, заради COVID кризата, защото са най-засегнати. Ще дадем глътка въздух на възрастните хора, преди тежката зима, която ги очаква, подчерта Нинова.

На въпрос кога президентът Радев ще разпусне парламента и ще насрочи нови избори, Нинова отговори, че е задала този въпрос, но утре президентът ще се срещне с ЦИК и след това ще вземе решение.

“Отново казвам, че е в интерес на българските граждани да не гласуват в три седмици. Още повече, че има и местни избори по това време и е излишно да се гласува 4 пъти. Ние сме за избори 2 в 1. Президентът ще реши дали да е на първия или втория тур.”, добави Нинова.

“Въпросът сега е за бюджета. За нас това е много важно и поканихме партиите на протеста за съставяне на мнозинство поне около бюджета, но те и това отхвърлиха, а Христо Иванов обяви, че това била пиар акция на БСП. После предупредихме, че ще стане беля и ето, че днес това се случи в НС. Всички партии си внасят предложенията и заради липсата на трайно мнозинство се стига до плуващи и шарени мнозинства, които не се знае до утре как ще променят този бюджет”, обясни лидерът на БСП.

По повод гласуваните от БСП, ДПС и ГЕРБ добавки от 120 лв. за всички пенсионери, Нинова обясни, че това е правилното решение.

“Гласувахме заедно с ГЕРБ и ДПС, защото смятаме, че е правилно пенсионерите да получат тези пари, защото те са най-бедни и няма да се справят с ръста на цените на парното, тока и тежката зима, която ги чака. Не ни вълнува за какви бракове говорят и какви коалиции им се привиждат, а само да помогнем на пенсионерите,” категорична бе Нинова.

По повод евентуалния политически проект на Кирил Петков и дали са говорили с Румен Радев за него и дали това ще откъсне гласове от БСП, Нинова каза, че не е повдигала темата.

“Българският народ видя какво е в 45-ото и в 46-ото Народно събрание и може сега разумно да вземе решение как да гласува и дали пак така да подреди парламента”, подчерта Нинова по отношение на възможността за съставяне на редовен кабинет в следващия парламент.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here