“Волт” напусна коалицията „Изправи се.БГ! Ние идваме!”

0
63

Около два месеца преди новите предсрочни парламентарни избори, коалицията „Изправи се.БГ! Ние идваме!” (ИБГНИ) се разпада.

Новото политическо ръководство на партия „Волт”, която влизаше в ИБГНИ, е решило да оттегли подкрепата си за формация на Манолова.

Първоначално „Волт” се оглавяваше от Настимир Ананиев – бивш депутат от ДБГ и Реформаторския блок. На 29 май обаче партията е провела конгрес, който е избрал ново ръководство с двама съпредседатели – Венцислава Любенова и Симеон Трулев.

„Направихме анализ на взаимоотношенията в коалицията и заявките, с които се събрахме преди 9 месеца и установихме, че има много разминавания и голяма част от хората, с които стартирахме този проект вече ги няма. Текущите участници и ръководство на коалицията са се капсулирали в един затворен кръг и забравят очакванията на протестиращите, които ни събраха”, коментира Венцислава Любенова, цитирана от партийния пресцентър.

„Нашите членове и симпатизанти очакваха редовно правителство и по адекватно поведение в Народното събрание на коалицията, която подкрепяхме. Последните дни се удари дъното – всеки дърпа в своята посока. Има хора от „Изправи се! Ние идваме!”, с които бихме продължили да работим, но не и в този формат”, допълва другият съпредседател – Симеон Трулев.

От „Волт” заявяват, че ще участват на парламентарните избори през ноември – независимо дали със собствена регистрация или в коалиционна форма.

Вчера развода си с Мая Манолова обяви и Тихомир Василев, който бе неотлъчно до нея по време на протестите.

Приятели поради ред събития, случки и динамика от последните дни, както и съмнения(обвинения) за покупко-продажби, искам ясно да заявя: Аз вече не съм част от Изправи се.БГ, както и от всички нейни производни коалиции“, написа във Фейсбук Тихомир Василев.

Той пожелава успех на формацията в бъдеще, а като причина за своето напускане отчита принципни различия, които са непреодоличи. „Дойде момента, в който пътищата ни се разделят“, допълни още Василев.

В края на миналата седмица депутатите Николай Хаджигенов и Арман Бабикян също обърнаха гръб на Манолова като регистрираха тяхната инициатива “Ние идваме” като сдружение с нестопанска цел. Те ще преговярат с други други политически сили за предстоящите избори.

Източник: epicenter.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here