Шефът на БАБХ Христо Даскалов купил къща от 105 квадрата за 11 хил. лв. в Първомай

0
115

Шефът на БАБХ Христо Даскалов си е купил масивна къща от 105 квадрата в Първомай за смешната цена от 11 хиляди лева. Това означава по 75 лева на квадратен метър. Към основната сграда има допълнителна постройка от 45 квадрата и отделно гараж.

Идентични имоти там вървят за не по-малко от 100 000 лева, показва проверка в местна брокерска фирма.

Сделката е станала в края на август 2018 г., разкрива разследване на сайта “Неудобните”. Според документите, с които журналистът Николай Караколев разполага, сумата е изплатена на вноски на собственика Георги Георгиев. Два месеца след сделката той умира. Така синът му остава без наследство.

От “Радост имоти” уточняват, че търсенето в района е голямо и на практика на пазара има само три имота, като цената им е съответно 68 000 евро, 125 000 лева и 160 000 лева . Брокер обяснява, че дори и преди 4 г. подобна сделка като тази между Даскалов и Георгиев изглежда невъзможна.

.

На въпрос към самия шеф на БАБХ, дали може да съдейства за покупка на имот от 105 квадрата в Първомай за 11 000 лева, той отвърна с насмешка: “Вие луди ли сте или нямате връзка с мозъка? За 11 00 лева лятната кухня ще ви продам”. След това версиите се преплитат – първо, че той построил къщата, след това, че я купил. “Да, да това е точно така”, лаконично отговаря на въпрос дали е имало сделка. Даскалов признава, че покойният собственик все пак има пряк наследник. Майката на Дасколов реално няма сключен брак с Георги Георгиев.

Според разследването от днес – 12 август Христо Даскалов излиза в отпуск до 2 септември. Тогава започва предизборната кампания и той ще бъде водач на листата на ПП в Пловдив- област.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here