Човекът на Бойко Иво Тонев бил един от най-близките авери на задържания с милионите от АМ “Хемус”

0
104

Задържаният за източването на 60 милиона лева от АМ “Хемус” Борислав Колев се оказа изключително близък с бившия шеф на “Левски” Иво Тонев. За Тонев пък от години е известно, че минава за един от най-близките хора на Бойко Борисов и че целият му бизнес просперитет (основно в “строителството”) се дължи единствено и само на дружбата му с бившия премиер

Нека припомним, че по-рано днес от медийни публикации стана ясно, че роденият през 1979 г. Борислав Колев, който е бивш старши инспектор по приходите от НАП в отдел “Ревизии”, е може би един от куриерите на Бойко Борисов, пише сайтът mutrinews.bg.

Според запознати с личното битие на Борислав Колев, същият има брат близнак, като за известен период от време и двамата са били футболни съдии. В този “бизнес” пък ги въвежда бившият международен съдия Антон Генов.

Според агентите на mutrinews.bg именно покрай футболното съдийство Борислав Колев завързал близкото си познанство с Иво Тонев. Същият, за когото отдавна е известно, че минава за един от най-близките приятели на бившия премиер Бойко Борисов. Впрочем, и до днес не е известно как посредствения футболист Тонев само в рамките на няколко години успя да стане крупен милионер. В свои публикации от това лято някои онлайн медии твърдят, че Тонев е прекарал почти целият си “ваканционен период” на полуостров Касандра в Гърция. Същите публикации разказват още, че ежедневието си Тонев прекарвал единствено в най-скъпите заведения на Касандра, и то не в компанията на кой да е, а в тази на друг любим олигарх на Бойко Борисов, Димитър Зоров. За последния в редица медийни публикации пък се твърди, че е бивш състудент на бовшия премиер, както и че е прибрал над 10 милиона от фонд “Земеделие”.

Реално, този на пръв поглед незначителен факт, все по-ясно разкрива приятелската връзка и взаимодействие между Борисов и неговите “приятелски кръгове”, които през всички мандати на Бойко, така и не престанаха да бъдат на единствено държавна хранилка.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here