Уволниха „чадъра“ на горския в Тетевен, който бе заловен с марихуана

0
107

Цветомир Симеонов обаче продължава да си гледа интересите, сякаш нищо не се случва

Потресаваща и безпрецедентна наглост продължава да тече в Община Тетевен. След като горският Цветомир Симеонов бе задържан с пълен багажник марихуана, днес същият продължава да се разпорежда с горите в Тетевенския Балкан.

Както многократно медиите у нас са писали, Симеонов минава за дясната ръка на кметицата Мадлена Бояджиева, а делата с дървената мафия пък ставаха и под покровителството на шефа на горите в Ловеч Павле Богдански.

Медии разглеждащи случая пишат, че Богдански най-после е уволнен. Както вече медията ни писа,дървената мафия в района извършва поголовната и неконтролируема сеч със съучастието горския на Тетевен Цветомир Симеонов. Независимо от ареста в началото на ноември миналата година, когато бе спипан с марихуана в багажника на колата си, неговият шеф Павле Богдански не изпрати експертна група, която да документира наглия произвол на неговия подчинен. Припомняме, че тогава някои медии бяха публикували снимков материал от мястото и безчинствата на дървената мафия, но от горските началници нямаше никаква реакция. Шефът районна дирекция по горите (РДГ) – Ловеч – Павли Богдански дълго разпъваше чадър над дървената мафия в Тетевенския Балкан. И вместо да изпълнява своите законови задължения, дори правеше жалки опити да пуска из медиите материали, опитващи се да компрометират неговите съвестни колеги и някои от най-големите инвеститори в района. В същото време се увеличаваха сигнали на граждани в онлайн платформата на Изпълнителна агенция по горите.

Днес Павле Богдански вече е уволнен. Въпреки това, протежето му Цветомир Симеонов отново е на ръководната си длъжност в общинската управа на Тетевен, сякаш никога не е бил арестуван с марихуана в багажника на колата си и сякаш никога ДАНС не е влизала на проверка в Общината.

Нека припомним, че на 4 ноември служители на Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) влязоха на проверка в сградата на общинската администрация в Тетевен. Ден по-късно началникът на отдел “Управление и стопанисване на общински гори” в гр. Тетевен Цветомир Тодоров Симеонов бе задържан за притежание на наркотици. Медийните публикации и проверките на службите в община Тетевен станаха повод пък кметицата и синът й да свикат пресконференция, на която да се оплачат от „координирана атака“ срещу тях. Преди седмица те отново напомниха за себе си. На 3 януари в публикации на различни медии съобщиха, чекметският син Христо Ничев е подавал сигнали в Софийска градска прокуратура и в ГДБОП срещу медии и журналисти, които са писали за нередностите в община Тетевен. Факт е, че през изминалата година „семейното“ ръководство на общината беше често споменавано, включително и от нашата медия, по поводи, свързани с подозрения в наркопроизводство, за нарушени обществени поръчки и незаконна сеч.

От днес Павле Богдански не е част от „чадъра“ над местната мафия. Предстои да видим какво ще се случи в близко бъдеще с другите участници. Засега знаем само, че горският Цветомир Симеонов продължава да черпи, че е освободен след ареста с наркотиците.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here