Постоянен теч на информация от МВР държи бандитите в пълен комфорт

0
264

Постоянен теч на секретна информация създава пълен комфорт на организираната престъпност, научи valkinfo.com от свои агенти в министерството.

Информаторите ни разкриват, че откакто Бойко Рашков е влязъл в институцията и до този момент министърът не е успял да очисти ведомството от къртици на големи бандитски организации.

По думите на нашите агенти информацията изтичала от най-близкото обкръжение на Бойко Рашков и буквално само минути по-късно ставала достояние на обектите на разработка от МВР. Те още разкриват, че Рашков многократно е получавал сигнали за въпросния теч на информация, но така и уж все не успявал да разкрие шпионите в своите редици.

Един от примерите, които информаторите ни дават е бил течът на информация към Бойко Борисов малко преди ареста му. По думите им бившия премиер знаеш няколко часа предварително за готвената от него акция и най-спокойно изчакал пристигането на полицаите в дома си в Банкя. По същият начин въпреки отричането и лъжите от страна на премиерът Кирил Петков и самият Рашков е изтекла и информацията, че готвят кандидатурата на Рашков за шеф на КПКОНПИ.

Нека припомним, че на първи юни в медиите изтече информация, че управляващите готвят Бойко Рашков за шеф на Антикорупционната комисия. На следващия ден обаче вместо да потвърдят този факт в медиите, и Кирил Петков, и Рашков отрекоха да е имало подобни разговори. Само 7 дни по-късно обаче самите те признаха публично за своите лъжи.

Оказва се, че за последната една година министърът на вътрешните работи така и не успя да се справи с проблема с къртиците във ведомството. “Или той изнася информацията или най-близките му хора са “пробити””, твърди пред медията ни източник от МВР. Според него за последните месеци има десетки, дори стотици сигнали, че представители на организираната престъпност са били в течение с разработките и разследванията на вътрешното ведомство срещу тях. По думите му логично възниква въпросът, кога ще бъде направена детайлна проверка на висшето ръководство на МВР за достъп и работа със секретна информация.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here