Наркогрупа със 150 души дилъри вилнее из София! Полицаи от ГДБОП и СДВР разпъват чадър над Росен Стъкларя и хората му!

0
133

Ето я цялата структура на бандата:

Над 800 000 лева на месец печели ръководителят най-голямата наркогрупа в София от разпространението на дрога. Това разкриха източници на ПИК от МВР, които разработват бандата на Росен Стъкларя и хората му.

Групата започва да работи на територията на София през 2009 г. и до днес е недосегаема, като се покровителства от висши полицаи от ГДБОП, ГДНП и СДВР.

Според оперативната информация в МВР ръководител на бандата е Росен Кръстев по прякор Стъкларя. Негова дясна ръка от 2013 г. насам е друг известен кримигерой – Цеци Гарвана. Той движи целия бизнес с дрога, като под него има няколко т.нар. лейтенанти, като всеки от тях отговаря за минимум 10-15 дилъри, пръснати на територията на цяла София.

Според данните в полицията сред дилърите на средно и дребно ниво има и тийнейджъри под 18 години.

Само на територията на “Люлин” има четирима лейтенанти, които ръководят пазара под ръководството на Цеци Гарвана. Един от тях е Сантино Стефанов, който движи бизнеса в 5 микрорайон. Сантино се занимава с продажбата на трева кокаин и амфетамини, а под него има 12 дилъри, които отговарят за разпространението.

Вторият отговорник за наркопазара в “Люлин” е Кирил Георгиев-Масларя от “Модерно предградие”, който се занимава с трафика на дрога в 7 микрорайон. Лейтенантът ръководи 15 дилъри, които се простират чак до квартал “Надежда”.

По информация на службите Георгиев лично дърпа конците на дилърите в “Люлин 7” и не използва хора на средно ниво.

В “Модерно предградие” освен трева и амфетамини, наркогрупата на Стъкларя продава и хероин, като в циганската махала има и т.нар поста – място, откъдето можеш по всяко време да се снабдиш с дрогата.

Масларя често предпочитал и лично да снабдява някои по-важни клиенти в района, като се разхождал необезпокоявано с големи количества наркотици в себе си.

Той разполага и с двама доверени хора. Единият е известен като Рашо, който е използван като момче за всичко, включително и мокри поръчки, свързани с палежи и побоища.

Другият е Тошо Дебелия, който вече е лежал за наркотици в затвора, научи още ПИК от източници в МВР. Дебелия се занимава с разпространението на трева и амфетамини в “Надежда”. Той е разработил и схема, при която дилъри работят с диспечер, който ги препраща на срещи с клиенти.

Двама братя близнаци от “Люлин” са други двама известни лейтенанти под втория човек в наркогрупата Цецо Гарвана. Братята са добре познати в квартала, като снабдяват с дрога дилърите в 3,4, 8 и 9 микрорайон. Близнаците отговаряли за поне 30 човека, занимаващи се основно с разпространение на амфетамини и хероин.

Васко Хлебарката е още една фигура на високо ниво в групата на Стъкларя. Той също е на подчинение на Цецо Гарвана. Хлебарката е забелязван да продава лично дрога, но също така отговаря и за 15 души дилъри, които снабдяват клиентите си на адреси. Той притежава и заложна къща в “Модерно предградие”, за която службите имат съмнение, че се използва за параван на нелегалния му бизнес.

Лейтенант от групата на Стъкларя е и Кристиян Боксьора, който предпочитал да работи предимно сам. Неофициално в кримисредите се говори, че преди няколко месеца Боксьорът е бил спрян в близост до спирка на трамвай №7 в “Люлин” от полицаи от отдел СИГМА. Униформените намерили у него голямо количество наркотици, но след 15 минути го освободили. Говори се, че лично Росен Стъкларя издействал пускането и броил голяма сума пари на полицаите.

Емил Деветопръстия също е сред водещите лейтенанти на Стъкларя. Прякорът му идвал, тъй като бил с един отрязан пръст на ръката. Деветопръстия зареждал дрога лично от Цеци Гарвана и разполагал с дилъри, които вършеят в “Хаджи Димитър”, “Подуяне”, “Левски В” и “Левски Г”. За Деветопръстия се знае още, че лично снабдявал дилърите на най-ниско ниво, тъй като така печалбата му скачала двойно. Лейтенантът от групата на Стъкларя отговарял за 20 момчета, като някои от тях са ученици.

В МВР се знае още, че Деветопръстия е бивш мъж на сегашната жена на ръководителя на групата Росен Стъкларя. Въпреки това Емил бил добре приет в бандата, понеже докарвал над 100 бона месечно на шефа си.

Сред лейтенантите в групата е и Тома Смолецов, който ръководи дилърите в кварталите “Младост”, “Мусагеница” и “Студентски град”. Смолецов има дилъри на средно ниво, т.нар. “зареждачи” и под тях доста дилъри на дребно ниво. Групата им наброява 40 човека. Освен т.нар. поста в “Младост”, групата имала и три пости в “Студентски град”, намиращи се в общежитията. Лейтенантът на Стъкларя има дясна ръка – Ник Никофоров, живущ в кв. “Дружба”. Той събирал парите от продажбата на дрога и отговарял за складовете и зареждачите.

В МВР има информация, че Смолецов прикривал бизнеса си с дрога с автокъща в кв. “Суходол”. Освен това се предполага, че чрез вкарването на автомобили Смолецов вкарвал част от наркотиците, която Стъкларя разпространява из София.

Според оперативната информация лично лейтенантите на Стъкларя се разправяли с конкурентите на пазара. С изключение на Цеци Гарвана и Тома Смолецов, останалите са добре познати бойци в ъндърграунда. Кристиян Боксьора, Кирил Георгиев, Рашо Масларя, Близнаците, Емил Деветопръстия и Сантино Стефанов лично се занимавали с побоищата, палежите и заплахите, а така Стъкларя, на когото се носи славата на стиснат наркоиграч, спестявал пари от странична бриграда.

Тъй като наркобандата си създала много врагове заради безмилостните действия, Росен Кръстев-Стъкларя обикалял из София с общо четирима охранители, които се въртели по двама на смени.

Лицата на най-високо ниво в групата демонстрирали луксозен начин на живот. Автомобилите им са за близо 1 млн. лв., твърдят източниците ни. Стъкларя го возят в брониран джип “Ленд Крузер”, съпругата му, бившата жена на Деветопръстия”, кара ново Порше Кайен, Цеци Гарвана управлявал лъскаво БМВ 5-та серия за над 100 бона, Сантино Стефанов – лъскаво Ауди А6 и БМВ Х1, Кирил Георгиев – БМВ 3-та серия, Рашо Масларя също карал ново Ауди А6. Най-оборотни обаче били Емил Деветопръстия, който движи из София с Мерцедес S класа, купена лично от Росен Стъкларя за 130 бона, както и Тома Смолецов, който също карал S класа за над 100 бона, както и Порше Кайен, с което се движи жена му. Близнаците се возят из “Люлин” със скъпарски Мерцедес-и, а Васко Хлебарката – с БМВ 5-та Серия.

В оперативните разработки на МВР има данни, че бандата е покровителствана от служители на МВР от най-ниско до високо ниво. Стъкларя се ползва сс протекции от полицията още от 2009 г., когато става свидетел срещу наркоиграчи, за които е работил дотогава. Голяма част от натопените от него тогава били осъдени и даже излежали присъдите си. Смята се, че Росен Кръстев имал сериозни връзки в ГДБОП, а чичо му уреждал контакти с други служби и униформени служители от най-ниско до високо ниво в ГДНП, СДВР и МВР София-област. Особено силни позиции наркобандатата имала 9-то РПУ, което се помещава в “Люлин”, както и в Трето, Пето и Седмо РПУ.

Групата започвала да изгражда връзки и на територията на Шесто РПУ, където разпространява по-скъпата бутикова дрога заради по-богатите софиянци, живеещи в района.

Отделно от това Стъкларя си издействал и допълнителни протекции, след като преди време се измъкнал от клопка на полицията, като дал белязани пари на ченгета, на които дълго време плащал за закрила.

Общо организацията на Стъкларя наброявала над 150 души, но продължавала да се разраства, включително и с използването на непълнолетни лица за дилъри.

Сметките на разследващите показвали, че наркобандата продавала 100 кг трева месечно на улицата, от която ъндърграунд босът прибирал около 300 000 лева. Чистите му приходи от кокаин и хероин били по 200 000 или общо 400 000 лв. месечно. Групата продавала и около 20 кг амфетамини, което му докарвало още 60 бона. С бързо набиращите популярност кристали, които също се разпространяват от дилърите на Стъкларя, той прибирал над 800 бона месечно.

Бързото израстване на бандата и безскрупулните действия на лейтенантите на Стъкларя обаче започнали да бият на очи в МВР. Според източниците на ПИК във вътрешното ведомство е въпрос на време наркогрупата да попадне под ударите на правосъдието.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here