Ето как Киро&Асен прибраха 111 млн. от джоба ни през „Булгаргаз“

0
111

Играта на милиони, която Киро&Асен проведоха под благовидния лозунг за борба с мафията, завърши с тотален успех, но не за народа. Цената на газта в България е сред най-високите в ЕС, защото на гърба ни харвардците са прибрали 111 милиона лева през схема с „Булгаргаз“, докладва източник на сайта Narod.bg, запознат с криминалната схема.

Казусът е ясен, а документалните следи за грабежа стоят, трябва само някой да се заеме със казуса – през февруари 2022-а кабинетът „Петков“ назначи за шеф на „Булгаргаз“ своя довереник Людмил Йоцов, след което спря да плаща на руската „Газпромекспорт“ с мотива, че България няма да се поддаде на натиск от Москва да плаща синьото гориво в рубли.

Людмил Йоцов е част от ОПГ за милионни кражби през „Булгаргаз“

Междувременно, обаче, частната фирма на Йоцов – „Мет Енерджи“, чието ръководство е напуснал дни преди да стане шеф на „Булгаргаз“, резервира количества, купува руския газ, слага си 30% надценка и го продава… на „Булгаргаз“, където началникът Людмил Йоцов подписва фактурите като шеф на държавното дружество.

В резултат политическата ОПГ на Кирил Петков, Асен Василев и Людмил Йоцов прибира 111 милиона 318 хиляди лева или близо 57 млн. евро.

Официално България не ще, но частната „Мет Енерджи” няма проблем да заплаща на „Газпром” в рубли, след което е продавала на България руски газ с 30% надценка, понеже Киро и Асен не са позволявали на „Булгаргаз“ директно и по-евтино купуване от руския газов гигант.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here