Дъщерята на Александър Дугин почина, след като джипът и се взриви в движение

0
125

Вчера Дугин и дъщеря му са били на семейния фестивал “Традиция” и е трябвало да пътуват заедно. В последния момент обаче той решава да ползва друга кола

В Подмосковието снощи бе взривен автомобилът на дъщерята на дяснорадикалния философ и идеолог на “руския свят” Александър Дугин, съобщиха руските медии, предава СЕГА.

Даря Дугина е управлявала джипа Land Cruiser, който се е взривил в движение, и е загинала на място. Според очевидци взривът е бил заложен под колата, която моментално е пламнала, излязла е от пътя и се е блъснала в крайпътна постройка. По предварителни данни е избухнало самоделно взривно устройство с мощност 200-300 грама тротил.

Вчера Дугин и дъщеря му са били на семейния фестивал “Традиция” и е трябвало да пътуват заедно. В последния момент обаче той решава да ползва друга кола.

Премиерът на Донецката народна република Денис Пушилин веднага обвини за атентата “терористите от украинския режим”, чиято цел бил бащата на Даря Дугина.

30-годишната Даря Дугина бе политически наблюдател на Международното евразийско движение, начело на което бе нейният баща. Тя активно сътрудничеше на прокремълските телевизии “Русия днес” и “Цариград”. Дугина е един от авторите на “Книга Z” за руското нахлуване в Украйна. През юли тя попадна в санкционните списъци на Великобритания заради войната в Украйна.

Александър Дугин също е трябвало да бъде във взривената кола

Американските медии наричат Александър Дугин “мозъкът на Путин”. Той е един от идеолозите на “руския свят” – създаването на свръхдържава чрез активна интеграция на Русия с бившите съветски републики. Тези идеи бяха фундаментът на руското нахлуване в Украйна. Самият Дугин активно пропагандираше нахлуването на руски войски в Украйна и окупация на цялата й територия. Смята се, че идеите на Дугин влияят върху решенията на Кремъл или най-малкото се използват за “легитимация” и пропаганда на част от тях.

На него се приписва заслугата за даването на нов живот на термина „Новорусия“, който е възприет от Путин, за да оправдае анексирането на Крим – след като през 2013 и 2014 г. е широко използван от Дугин. Сега с тази дума се определя Южна Украйна, която Русия постепенно окупира.

През 2018 г. Украйна включи Александър Дугин в списъка на лицата, които представляват заплаха за националната сигурност на страната.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here