Вижте “подаръка” на Дани Боримиров от Фандъкова, който струва, колкото един апартамент в “Люлин” (СНИМКИ)

0
275

Столична Община одобри предложението на Йорданка Фандъкова да бъде отпуснат терен от 14,6 дка земя на “Спортен клуб Витоша спорт 2015” – представляван от иконата на Левски Даниел Боримиров да изгради спортна база в столичния квартал “Люлин”, пише mutrinews.com.

Спортният комплекс трябва да е готов до 2 години, а след 25 г. общината ще го придобие.

Теренът се намира в празното пространство между хипермаркет на търговска верига и частна поликлиника на бул. “Джавахарлал Неру” и там в момента има паркинги. В последните години на социализма на това място е било планирано изграждане на спортна зала и затова сега, освен игрища, ще може да се строи и покрита зала.

Снимка: mutrinews.com

Срещу това общината ще получи 269 хил. лева, а бившият футболист на Левски ще изгради спортен комплекс с футболни игрища. Съоръженията ще могат да се ползват срещу заплащане, но Фандъкова иска те да могат да се ползват и безплатно от гражданите в определени часове в рамките на 16 часа седмично. Това изискване беше залегнало в условията на конкурса за терена в “Люлин”, проведен през декември. На него се явява единствено “Спортен клуб Витоша спорт 2015” и го печели.

Снимка: mutrinews.com

Нека припомним, че за изграждане на подобен спортен обект, но в кв. “Бояна”, миналата година Боримиров получи разрешение от Фандъкова да ползва кварталния стадион, пак за 25 години. Тогава жители на Бояна организираха протести срещу застрояването на стадиона и общината се принуди да прекрати договора за публично-частно партньорство.

Колаж: mutrinews.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here